Glädjeämnen i en stillastående värld som nu täcks av snö

05 november 2009 at 21:04 Lämna en kommentar

Jag lever i en sorgsen tillvaro. Veckodagarna spenderas stående med krum rygg vid fönstret där jag blickar ut över omvärlden. Väggklockan tickar. Utanför mitt fönster står omvärlden still. På helgerna unnar jag mig ibland en pall att sitta på, men omvärlden står ändå still. När ögonen tåras alltför mycket går jag till sängs och blir liggandes där alldeles för länge. Jag tror att jag senast var lycklig någon gång 1992. Det var då jag hade en kanin. Men kaninen lämnades bort efter några månader. Underbart är kort som dom säger.
Men även om livet är allmänt stillastående så finns vissa glädjeämnen. Det är:

Bomullstopps – Antar att de är avsedda för att rota med i öronen och kanske för att avlägsna sminkrester med. Vissa människor kanske rotar med dom i andra kroppsöppningar, men jag använder bommullstops konsekvent i öronen. Och det är väldigt skönt. Jag kan tänka mig att det är ungefär så det känns att ha samlag med en annan människa.
Chips– Chips är gott, oavsett vad ni säger. Det finns inget bättre än att trycka i sig obscena mängder chips, helst med mycket smak, och sedan må dåligt över det i ett par timmar, eller varför inte flera veckor. Nackdelen med chips är de eviga prasslandet med påsen och alla smulor som lägger sig i alla veck och vrår.
Dvärgar – Att se dvärgar på tv gör mig lyrisk och det får mig att studsa upp och ner i soffan prisandes Gud. Jag fnittrar och pekar och tycker att det är väldigt roligt. Sedan inser jag att jag regerar som jag gör bara för att dvärgarna i själva verket skrämmer mig som fan. Då förbannar jag först mig själv för att jag utsatt mig för att titta på spektaklet. Sedan förbannar jag högljutt Gud för att han tillåter eländet och det slutar med att jag står och slår med nävarna mot betongväggen.

Efter att sådant inträffar brukar jag gå till fönstret igen. Där står jag med dystra ögon och blödande händer och skådar en värld som står still.

Annonser

Entry filed under: Allmänt.

Årjäng, Torsdag 5 November 07:32 Fredagsstämning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Michaelssons Twitter

Snabbfakta

Jag inbillar mig att jag är bitterljuv och extravagant. Jag är i vilket fall som helst oerhört tveksam till livet, tillika känslomässigt störd. Utöver dessa defekter bor det en hel del trams här.
november 2009
M T O T F L S
« Okt   Dec »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Mest klickade

  • Inget

Mest lästa inlägg

stats for wordpress

%d bloggare gillar detta: