Michaelsson blir en musiknörd ut i fingerspetsarna och tråkar ut er med synthtrams

21 april 2009 at 20:57 Lämna en kommentar

Här sitter jag mitt i natten och lyssnar på Depeche Modes nya skiva ”Sounds of the Universe”. Storebror spelade den för mig när jag hälsade på honom senast. Då tyckte jag det lät sådär när det spelades i bakgrunden. Nu när jag lyssnar mer nyktert förstår jag vad dom är ute efter. Och dom lyckas väl sådär. Den är inte så bättre bara för det, trots att jag så gärna ville att den skulle vara som ett knytnävsslag i magen. Sådär hårt och träffande.
Jag läste en intervju med Depeche Mode där dom berättade att dom har köpt in alla gamla synthar och andra instrument dom hade då, för nästan 30 år sedan och återanvänder dom nu. Helt plötsligt blir skivan lite bättre bara med den informationen.

Nu har jag tydligen självutnämt mig själv igen till en musikkännare helt plötsligt. Och bara därför vågar jag påstå att Depeche faktiskt är på rätt spår. Och jag förstår verkligen vad dom är ute efter. Det är bara det att det inte riktigt når ända fram. Det är oerhört bra sound och fantatiska små ljudeffekter lite varstans. Men resultatet blir som ett intetsägande sorl. Fast Martin L. Gore har väl alltid varit så genuint bra på melodier som träffar hjärtat på en gång. Ironiskt nog verkar han sjunga på de allra bästa låtarna med just dom allra bästa melodierna. Likaså på den här skivan. Låten ”Jezebel” är tråkigt nog en av mina favoritlåtar på skivan. Lyssna på den vettja.

Annonser

Entry filed under: Allmänt. Tags: , , , , .

Kvällspasset Sanna mina ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Michaelssons Twitter

Snabbfakta

Jag inbillar mig att jag är bitterljuv och extravagant. Jag är i vilket fall som helst oerhört tveksam till livet, tillika känslomässigt störd. Utöver dessa defekter bor det en hel del trams här.
april 2009
M T O T F L S
« Mar   Maj »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Mest klickade

  • Inget

Mest lästa inlägg

stats for wordpress

%d bloggare gillar detta: