Språkförväxlingar

22 augusti 2008 at 13:07 Lämna en kommentar

Någonstans på mitt jobb har dom placerat ett gäng med norska medarbetare. Det här är alltså true norrmän. Dom äter smörgås till lunch och dom dricker kaffe som om det inte fanns någon morgondag. Och dom sover säkert i lusekoftor oxå.

Och när jag stod ute och rökte under min rast idag så stod en av dessa norksa kvinnor bredvid mig. Vi säger inte ett ord till varandra. Vad ska man säga?
Så när vi väl står vid hissen (ja, hissarna här på jobbet är som ett skämt, jag orkar inte riktigt gå in på det just nu) börjar hon tala. Den där norska kvinnan.

Jag tittar på henne för att säkerhetställa att hon pratar med mig. Och det gör hon. Så jag ler lite och låter ett ”jaaaa” ljuda från mina läppar. Men jag förstår ingenting av vad hon säger. Jag hinner uppfatta ”Gateway” och ”gubben hemma”. Jag anar att Gateway är ett system som hon använder och jobbar i. Själv sitter jag ju i något helt annat system så jag vet ändå inte vad hon syftar på. Och gubben hemma, ja jag tar ju förgivet att det är en hennes egna gubbe som sitter kvar hemma med lusekoftan i den lilla stugan vid fjordarna.

Då slår det mig att jag nog är nöjd med att jag inte åkte till Norge ändå. Jag hade ju inte förstått ett ord av vad människorna säger. Och plötsligt hade jag stått där med man och barn bara för att jag lett och svarat ja, när jag trodde dom frågade om jag ville ha lite kaffe.

Annonser

Entry filed under: Allmänt. Tags: .

Dyra samtal Kunderna är kanske inte alltid dom värsta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Michaelssons Twitter

Snabbfakta

Jag inbillar mig att jag är bitterljuv och extravagant. Jag är i vilket fall som helst oerhört tveksam till livet, tillika känslomässigt störd. Utöver dessa defekter bor det en hel del trams här.
augusti 2008
M T O T F L S
« Jul   Sep »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Mest klickade

  • Inget

Mest lästa inlägg

stats for wordpress

%d bloggare gillar detta: